Afgelopen oktober opende de Schouwburg van Den Helder haar nieuwe deuren. Van een achtergelegen plekje aan het Prins Bernard Plein naar een top locatie op het vernieuwde Willemsoord. Terug naar mijn roots en een kijkje in mijn oude stadje. Wat verandert er een hoop, het stadscentrum verplaatst zich langzaam naar Willemsoord de oude rijkswerf en de stad krijg een nieuwe uitstraling in een oud deel van de stad.

Met mijn vader als manager van deze prachtige nieuwe schouwburg heb ik het proces van de bouw natuurlijk een beetje meegekregen en was ik dan ook zeer benieuwd naar het eind resultaat.

Het was een eer om aanwezig te zijn tijdens de opening waarna we uitgebreid alles konden aanschouwen. Het ziet er allemaal strak uit en het is modern en oud tegelijkertijd. De originele lijnen van de oude gebouwen zijn nog goed te zien maar de schouwburg is voorzien van alle moderne faciliteiten. Een aanwinst voor Den Helder.

Maar als schoenmaker hou ik me bij m’n leest en ga ik verder niet in op moderne versus oude architectuur en focus ik me op waar ik goed in ben, namelijk eten. Op zaterdagavond nodigde mijn vader ons uit om met z’n vieren te gaan dineren in Restaurant Stoom. Op verschillende manieren hebben wij lijntjes met dit nieuwe pareltje in Den Helder. Marc heeft het keukenteam geholpen met het samenstellen van de menukaart, mijn vader heeft zich ontfermt over de gehele ontwikkeling van het restaurant (en de rest van de schouwburg natuurlijk) en ons Stoom Zout en Stoere Peper staan hier sinds kort op tafel en zijn ook voor eigen gebruik te krijgen in het restaurant.

De kaart is gevarieerd, van klassiek Franse steaktartaar tot Thaise curry. Van bouillabaise tot verse vis. Gevarieerd maar duidelijke en eerlijke gerechten waar het keuken team volledige achterstaat. Alles is lekker en goed op smaak. Kun je niet kiezen tussen alle lekkere gerechten dan kun je je ook laten verrassen door Marcel en zijn team. Met de verse producten uit het seizoen stelt hij met veel plezier een verrassingsmenu samen.

Voorheen was het gebruikelijk om voor een theatervoorstelling een hapje te gaan eten in het theaterrestaurant maar nu leent Restaurant zich ook heel goed voor uitgebreide avonden vol met lekkere hapjes, maar ook een snelle lunch aan de stamtafel of een goed glas rode wijn bij de open haard. IMG_5453


Share: