IMG_6320

Zout met een smaakje

Marc kookt! Voor iedereen die het maar proeven wil. Marc heeft door zijn reizen over de wereld geleerd welke verse kruiden en bloemen het best passen bij de gerechten die hij kan bereiden Tijdens zijn reizen deed hij veel inspiratie op en inmiddels zijn een aantal van zijn ideeën in een potje beland, en verkrijgbaar voor iedereen!

Marc kookt het liefst met verse kruiden en bloemen, en oogst deze dan ook graag uit eigen tuin. De eetbare bloemen en kruiden werden voorheen alleen vers gebruikt op zijn culinaire creaties. Na een vruchtbare oogst was er na het kookfestijn een hoop over. Sinds die dag maakt de verse oogst een tussenstop
in de nieuw aangeschafte droogkast. Hierin wordt alles gedroogd zodat het langer houdbaar blijft.  Het idee om dit met zout te mengen werd geboren…

Inmiddels is de zoutlijn uitgebreid tot 5 verschillende zouten met een smaakje, en twee smaakjes zonder zout. Alle soorten zijn ontwikkelt om dagelijkse gerechten een oppepper te geven. Het geeft je maaltijd smaak, kleur en geur. Een simpel gekookt eitje wordt met de flower opeens een feestje, de spicy geeft een kick aan al je curries, en een barbecue is nooit meer saai en eentonig met de BBQ Rub.


Kies en proef mee!

Zout met een smaakje € 3,50:

  • FlowersIMG_6305

Zout met gedroogde eetbare bloemen. Een frisse smaak, en kan in alle soorten gerechten gebruikt worden omdat het geen hele uitgesproken smaak heeft, maar het geeft elk gerecht kleur.

  • Herbs

Zout met acht verschillende groene kruiden. Perfect om soepen of sauzen op smaak te brengen, maar bijvoorbeeld ook lekker op een verse Pizza Caprese.

  • SpicyIMG_6254

Zout met gedroogde chili en verschillende specerijen. Elk Aziatisch gerecht krijgt hier een lekkere oppepper van maar dit werkt ook verrassend op een biefstuk in plaats van gewoon zout en peper.

  • BBQ Rub

Zout met grove specerijen naar recept van Marc’s famous pulled pork. Pekel je barbecue vlees met deze mix, en je zult verstelt staan van de smaaksensatie.

  • PaddoIMG_6262

Zout met gedroogde paddestoelen. Ideaal om een herfstrisotto extra dimensie te geven, maar ook een Pasta Carbonara wordt hierdoor verrijkt.

De ideeën bleven echter komen en naast zout kun je natuurlijk ook een hele hoop zonder zout… Waarom breiden we de lijn niet uit met andere delicatessen? Zo gezegd, zo gedaan. En daarom introduceren wij nu ook:

Smaakjes zonder zout € 4,50

  • Dukkah

IMG_6297

Een mix van verschillende noten en specerijen. Het enige wat je nodig hebt is goed brood, olijfolie en dukkah. Verras je gasten met deze dip bij de borrel. Daar blijft het niet bij, want dit smaakt ook heerlijk door salades.

  • Ras el HanoutIMG_6257

Een traditionele specerijen mix met Marc’s eigen kijk erop, bestaande uit 26 specerijen. Noord Afrikaanse gerechten krijgen veel meer diepte, maar ook een simpele kom linzensoep krijgt hier een boost van.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Heb je nog geen bloemetje gehaald voor die vriend of vriendin waar je straks op bezoek gaat? Weet je niet wat je vanavond moet koken? Inspiratie in een potje, nu verkrijgbaar!

Voor bestellingen kun je Marc mailen op info@hijkooktzijschrijft.nl en als je het lief vraagt krijg je er misschien wel een recept bij! Meer informatie vind je op zijn Facebookpagina.

Nieuw: al het zout komt nu in super leuke molentjes! En dat voor maar  € 5,- per stuk. Matching peper is verkrijgbaar voor € 6,-!

IMG_6327

 

Share: