Het afscheid is achter de rug, en de vliegreis zit er op. We zijn aangekomen op onze eerste bestemming; Bali. Het eerste hotel hebben we gereserveerd in hippe badplaats Seminyak. Seminyak ligt op ongeveer 5 km van de bekende plaats Kuta. Je zou kunnen zeggen dan het Seminyak het trendy zusje is van Kuta. Het plaatsje heeft weinig met authentiek Bali te maken maar voor het vieren van het nieuwe jaar lijkt ons dit een goed begin. Je zult zien dat de meeste hotspots ook niet al te veel met de authentieke lokale keuken van Bali te maken hebben. Nee, daarvoor moet je niet naar Seminyak gaan, maar dat komt gelukkig later tijdens deze trip. Nu is het tijd voor ontspanning en luxe.

 

 

  1. La Plancha
IMG_7701

Oud & nieuw bij La Plancha

Strandtent La Plancha typeert zichzelf door de kleurrijke zitzakken en parasols. Een vrolijk gezicht en een heerlijke plek om lekker te relaxen, of om oud en nieuw te vieren, zoals wij deden. Inmiddels hebben velen het voorbeeld van La Plancha gevolgd en is het gehele strand bedekt met kleurige fatboys. Het is dus even goed kijken welke de echte La Plancha is. Er draaien regelmatig DJ’s waarbij je lekker met je voetjes in het zand de hele nacht kunt dansen. De kaart is hip en de prijzen liggen wat hoger dan de gemiddelde zaak in Seminyak

 

 

 

 

  1. Warung Kolega
IMG_6392

De eigenaar is trots op wat zijn vrouw allemaal voor lekkers kookt


Van hip en trendy naar authentiek. Tussen de drukte van Jalan Petitengat ligt deze Warung. Tussen 11 uur en 3 uur geopend voor lunch. We zien hier weinig toeristen en doen maar gewoon wat iedereen doet: achteraan aansluiten. Bij de eerste balie kun je kiezen uit witte, gele of rode rijst, vervolgens kun je kiezen uit allerlei bijgerechtjes die de serveerster voor je op het bord schept. De smaken zijn geweldig, en de verfrissende Lemon Squash blust af en toe het vuur. Naast het buffetje kun je ook kiezen voor twee verschillende soepen. Ik kies voor de Soto Ayam en deze is voortreffelijk. We hebben al een aantal pogingen gedaan maar deze springt eruit. Volgens Marc heeft het te maken met het trekken van de bouillon, vaak is de Soto wat flauw en smakeloos en heeft de bouillon niet lang genoeg getrokken, of is er te weinig vlees gebruikt. Hier is dat echter niet het geval en de soep is goed gevuld en heel fijn van smaak.

 

  1. Corner House

IMG_6386

Voor een geweldige latte moet je bij de Corner Bar zijn, de koffiebonen zijn van Revolver, welke je meer tegen zult komen in de omgeving. Ook voor een ontbijtje is dit een fijne plek. Ik ging voor het zuurdesembrood met avocado, gepocheerd ei en dukkah. De borden zijn goed verzorgd en de bediening is vriendelijk. Er staan ook lekkere sapjes op de kaart. Voor een ontbijt met koffie en een sapje betaal je ongeveer € 7,50

 

 

  1. Taco Local

599637_436388686435939_1328889788_n

Op het eerste gezicht zou je hier zo voorbij lopen, maar hou je ogen open want dit zaakje is zeker de moeite waard. De kaart heeft verschillende Mexicaanse specialiteiten zoals: Tacos, Nachos, Quesadillas, Burritos en Tostadas. De Guacamole is hartstikke vers en de Mexicaanse specerijen komen goed tot hun recht. De kaas is echter niet helemaal zoals wij hem kennen, maar dat nemen we voorlief, we zijn tenslotte in Indonesië, niet bepaald het land wat bekend staat om goede kaas. Voor een enkele Taco betaal je ongeveer € 2,50.

 

  1. W Seminyak

W blijft onze favoriete hotelketen. Stuk voor stuk zijn ze smaakvol ingericht. Als we in een stad zijn waar een W is nemen we altijd even de tijd om een kijkje te nemen. Soms trekken we de stoute schoenen aan en vragen we om een rondleiding. Dit keer was dat niet nodig want deze hadden we tijdens onze vorige trip naar Bali al gehad. Al meerdere malen merkte we dat ze bij de W openstaan voor gasten van buitenaf. Ook al heb je niet het budget om hier te verblijven je bent vrij om van de faciliteiten gebruik te maken. Niemand zal er dan ook wat van zeggen als je een duik in het prachtige zwembad neemt. In de Woobar kun je lekker zitten en genieten van de zonsondergang. Laten we eerlijk zijn, voor een biertje betaal je al snel het dubbele van wat je bij een lokaal barretje betaald, maar voor zo’n entourage mag een uitzondering gemaakt worden. De cocktails zijn spannend en vernieuwend en ook de hapjes op de barkaart zijn goed.

IMG_7718

Share: