Een nieuwe rubriek op Hij Kookt Zij Schrijft. De nadruk van onze website ligt bij eten en drinken. Onze grootste hobby. En niks maakt ons gelukkiger dan nieuwe plekjes, marktjes, restaurantjes of andere verborgen schatten te ontdekken. Deze ontdekkingen delen we graag met jullie. Producten die we nog niet kennen is daar een onderdeel van. Hier willen we in deze nieuwe rubriek aandacht aan gaan besteden. Groentes, fruit, of andere producten waar wij nog niet bekend mee zijn maar waar we graag mee experimenteren. Nee voor ons gaat het gezegde “Wat de boer niet kent dat eet hij niet” zeker niet op…. Lees je mee?

 

Vandaag nemen we jullie mee naar Zuid-Afrika waar ik de Gem Squash leerde kennen. Tijdens één van de vele braais (Zuid-Afrikaanse barbecue) kwamen ze voor het eerst voorbij. Een ronde pompoenachtige groente. Tenminste, van de buitenkant. Het lijkt haast wel een beetje op een kallebas. Als je hem gekookt hebt lijkt het vruchtvlees wel spaghetti! De smaak is het beste te vergelijken met pompoen, courgette en avocado. Er zijn verschillende manieren om de Gem Squash te bereiden.

IMG_8282

Bereidingswijze:

  • Gebruik 1 a 2 stuks per persoon
  • Prik met een mesje een paar gaten in de gem squash.
  • Breng een pan met water aan de kook
  • Kook de gem squash voor ongeveer 15 minuten.
  • Snijd door de helft
  • Laat een klontje boter op beide helften smelten
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.

 

Van een Zuid-Afrikaan op de farmersmarkt in Hastings leerde we nog een ander recept. Nadat de gem squash gekookt zijn doe je ze nog even met suiker en kaneel in de oven voor de zoete variant.

IMG_8284

En wat dacht je van een Gem Squash met Zout met een smaakje?

 

Ken jij de Gem Squash al? En ken je misschien nog meer vreemde producten die we op onze reis kunnen proberen?

Share: