Eerder lazen jullie al over ons absolute hoogtepunt in de Peruaanse hoofdstad Lima: onze lunch bij Central. Maar de stad heeft veel en veel meer te bieden. Past een bezoekje aan Central niet helemaal binnen je budget of gaat je interesse simpelweg niet uit naar fine dining? Er is zoveel meer! En daarnaast is het een ontzettend leuke stad en die slechte reputatie hebben wij niet terug kunnen vinden. Waar we allemaal aten, lees je hier.

Van veel mensen horen we dat Lima ontzettend duur en gevaarlijk is. “Hou niet zomaar een taxi aan want je wordt beroofd”, “het oude centrum stelt niks voor”… Ja, het zal allemaal wel maar wij willen naar Lima want het is dé culinaire hoofdstad van het continent. En we merken steeds vaker dat als de menigte iets wel of niet leuk vindt, wij daar vaak het tegenovergestelde van vinden.

We verblijven in de wijk Miraflores, een hippe moderne wijk op zo’n twintig minuten van het oude centrum. Een halve dag spenderen we in het oude centrum, en we begrijpen wel een beetje wat men bedoelt. Dus we gaan snel weer terug naar Miraflores waar het heerlijk groen en rustig is. Ons hotel ligt op 20 meter van de eindeloze boulevard. Het is heerlijk om na al die maanden de zee weer te zien en zelfs temperaturen hoger dan 15 graden te voelen. Sterker nog, het weer in Lima is perfect. Prima voor een t-shirtje maar niet snikheet zodat je de hele dag de schaduw op wilt zoeken.

Tip; op de boulevard is van alles te beleven. Wij vonden het heerlijk om tegen zonsondergang een biertje te drinken en te aanschouwen hoe sportief Lima de dag doorkomt. En dat terwijl de zon rustig in de zee zakt.

Maar goed laten we ter zaken komen, waar eten we in Lima, wat zijn de favorieten, en wat mag je absoluut niet overslaan als je in Lima bent? Er is zoveel keus dat we haast door de bomen het bos niet meer zien. Naast Restaurant Central waar we hier al uitgebreid over schreven zijn er nog zoveel meer fine-dining restaurants van bekende chefs waar we graag eens zouden willen eten. Denk hierbij aan Gaston Acurio met zijn hoogstaande restaurant Astrid y Gaston en Restaurant Maido die dit jaar op nummer 8 van de wereld’s beste restaurants is geëindigd. Helaas rijkt ons budget tijdens deze trip niet zo ver, maar ooit,…

  1. Barra Mar, Av Mariscal La Mar 309, Miraflores, Lima

Per toeval ontdekte we deze zaak op de Avenue La Mar. Eigenlijk waren we opzoek naar een hoog aangeschreven restaurant, maar de rij was lang en dit zag er eigenlijk veel gezelliger uit. Avenue La Mar is waar je moet zijn als je in Lima op zoek bent naar verse vis en ceviche. Hier zitten alle goede visrestaurants. Barra Mar lijkt een nieuw klein zaakje. Het interieur doet ons denken aan een viswinkel. Je zit aan de bar en achter de bar wordt gekookt. Voor zo’n €7 eet je hier een combinatie van Arroz con Marisco (rijst en zeevruchten), Ceviche en Chicharon (gefrituurde vis en zeevruchten). Alles kakelvers en perfect op smaak. Ik kies voor een sandwich gegrilde vis en besluit al snel dat deze in de top 10 beste sandwiches ooit mag. Hier betaalden we €4,50 voor.

  1. La Mar, Av Mariscal La Mar 770, Miraflores, Lima

Het seafood restraunt van Gaston Acurio. Een chef waar Marc behoorlijk tegenop kijkt. Dit is de iets beter betaalbare variant van een aantal goede zaken die Gaston over het hele continent runt. Ceviche is de specialiteit. Je betaalt niet veel meer dan bij andere zaken op de Avenue La Mar, maar deze ceviche steekt er met kop en schouders bovenuit. Zo vers en fris. Een flink bord ceviche kost pakweg €12,-. Maar ook de sushi is zeker de moeite waard. Niet zomaar Japans, maar met Peruaanse invloeden (€10,-). De drankjes zijn wel wat aan de duurdere kant en voor een knettergoeie Pisco sour betalen we €7,- per glas.

  1. Punto Azul, Calle San Martin 595, Miraflores Lima

Ook deze zaak is wat luxer en heeft meerdere filialen in de stad. Het eten is Peruaans. Goede ceviche, traditioneel maar ook met een twist. Zo proefden we een ceviche met parmesaan en de Nikei ceviche waarvan de saus een Japans tintje heeft vanwege de sojasaus. Dit werd geserveerd met nog een aantal andere Peruaanse gerechten zoals je hieronder op de foto ziet. (€12,-) De Arroz con Mariscos is goed en lekker rokerig van smaak. (€9,50)

  1. La Lucha Sanguicheria, Av. Sta. Cruz 847, Miraflores Lima

Lima’s meest beroemde broodjeszaak. Het traditionele broodje is met varkensvlees, kaas en ui. Vet maar lekker of lekker vet….net hoe je het noemen wilt. De broodjes kosten zo’n twee tot drie euro. Mocht je nog eens terug willen komen, dan is het broodje met Chicharon ook heel erg goed. Wederom varkensvlees maar nu met zoete aardappel en rauwe groentes. Zowel de toeristen als de lokale mensen staan met liefde 30 minuten in de rij voor hun favoriete sandwich. Oh, en de frietjes zijn misschien wel de beste van het continent!

  1. Curich ijs, Calle Bolognesi 759, Miraflores Lima

Curich is een lokale hotspot in Miraflores. Het heerlijke milde lenteklimaat in Lima is perfect voor een sorbetijsje. Bij Curich heb ze tientallen verschillende smaken cremoladas, zoals ze het noemen. Het is misschien beter te vergelijken met een slushpuppy en ontzettend verfrissend. Wij gingen voor de smaak Grenada. Dat is een lokale vrucht waarvan de smaak wat in de buurt komt van peer. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben er een heerlijk verfrissend ijsje van gemaakt bij Curich.

Share: