Een dagje lekker winkelen in Utrecht, wat mij betreft de gezelligste stad van Nederland, en het kleine zusje van Amsterdam. Utrecht heeft echter meer te bieden dan alleen een groot aanbod aan winkels en doorsnee eetcafés. Begeef je eens van de gebaande paden en vind de Hidden Gem’s van Utrecht. We helpen je graag op weg.

Zies, Twijnstraat 58, Utrecht

Eén van de weinige restaurants waar wij meer dan 1x een bezoek aan brachten. De keuken is Mediterraans en de kaart is klein maar vernieuwend. De gerechten zijn goed geprijsd en alles is onder de €20,-. Wij kwamen meerdere malen terug voor de mosselen, vongole en scheermesjes in tomaat, knoflook, basilicum en chili. Voorheen hadden ze deze combinatie ook met pasta en was dit eigenlijk een maaltijd opzicht. Helaas staat het op deze manier niet meer op de kaart, maar soms als je het lief vraagt heb je geluk. De bediening is overigens zeer vriendelijk. Oh, en de hele camembert uit de oven is ook zeker het proberen waard!

Luc. Voor Clarenburg 8, Utrecht

Tussen de stadscafés in de binnenstad is het soms moeilijk zoeken naar een zaakje waar je echt lekker kunt eten. Het is vaak een doorsnee broodje tonijnsalade of een tosti. Een paar maanden geleden opende hier Luc., een oase van rust. Binnen ziet het er super sfeervol uit. Lekker groen, en anders dan het gemiddelde eetcafé. Niet alleen de inrichting is anders, ook de menukaart is spraakmakend. Tijdens de lunch eet je er een goeie Egg’s Benedict op echt briochebrood, maar ook salades met geroosterde groentes en kaffierlimoen.

Tip voor als je het eten en drinken even zat bent: Een wandeling langs de verstopte hofjes en kamers van Utrecht. Op de plekken waar je het het minst verwacht, verschijnt opeens een prachtige stadstuin of een gezellig hofje. De routekaart koop je voor € 3,- bij de toeristeninformatie op het Domplein.

30 mlMariastraat 35, Utrecht

Niet ver van Luc. ligt het koffiezaakje 30 ml. Gewoon een goeie kop koffie zoals wij hem nog kennen uit koffiestad Melbourne. Het interieur ziet er strak uit, en ze branden hun eigen koffie. Ze zijn innovatief bezig met nieuwe items die je niet in alledaagse koffietentjes tegenkomt, zoals een coffee tonic, en slow coffee.

Saowapa, Nicolaasstraat 1, Utrecht

Er zijn maar liefst twee tafeltjes in dit piepkleine (afhaal)restaurantje aan de Nicolaasstraat (zijstraat van de Twijnstraat). Een klein team van Thaise dames kookt hier de sterren van de hemel. Echt Thais zoals we gewend zijn van onze reis naar dit prachtige land. Elke dag publiceren ze via Facebook wat er die dag op het menu staat. Ik vroeg of ze met een wisselende kaart misschien eens mijn lievelingsgerecht uit Noord- Thailand wilde maken; Khao Soi. Dit was geen probleem en ze vroeg meteen wanneer ik weer langs wilde komen en ze zou het voor me maken. Wow! Lekker wij komen snel terug!

Behind Bars, Hamburgerstraat 14, Utrecht

Op zoek naar de nieuwe cocktailbar van Utrecht. In eerste instantie denken we dat dit het niet is, het lijkt wel een huisfeestje… Maar het adres klopt, en we lopen toch naar binnen. Als we de barman aan de slag zien lijkt het wel een apotheker. Overal tovert hij kleine flesjes met bitters en andere smaakjes vandaan. Het meest gefascineerd was ik door de Swizzle stick. Eigenaar Marcel vertelt over de legende van de Swizzle-boom en de magie begint cocktail na cocktail meer te leven…

 

Wat zijn jullie favoriete zaakjes in Utrecht?

 

Share: