Een rubriek waar we op zoek gaan naar de beste hotspots in town! Tijdens onze reis willen we op zoek naar het beste van het beste als het aankomt op lokaal eten. Dat betekent niet luxe of duur, maar we gaan opzoek naar authentieke recepten en gerecht van het land of plaats waar we zijn. Om de rubriek goed te kunnen vullen zal ik zowel terugblikken op lekkernijen die we op één van onze vorige reizen ontdekte als nieuwe hidden gem’s met jullie te delen. Van de lekkerste Pho van Saigon tot de beste pie van Nieuw Zeeland. Hebben jullie ook zo’n lijstje met de lekkerste gerechten onderweg? Wij zijn heel benieuwd!

Soms gaat het ver en zoeken we uren lang op internet naar dat ene verborgen restaurantje waar de locals komen en soms struikelen we er over als we het niet verwachten. Het is altijd een verassing en het valt soms tegen. De krenten in de pap delen we met jullie!

 

Vandaag nemen we jullie mee naar het noorden van Thailand. Chiang Mai. In dit land is eten ons nog nooit tegen gevallen. Alles is vers en de smaken zijn nieuw en verrassend. Maar als je ons vraagt wat de absolute favoriet is dan roepen we allebei Khao Soi. Eigenlijk ontdekte we deze fantastische soep per toeval. Voor ons hotel in Chiang Mai hielden we een taxi aan om ons naar de tempel Doi Suthep te brengen, één van de toeristische trekpleisters van Chiang Mai. We vroegen de beste man of hij al gegeten had en of hij misschien iets wist waar we onderweg even wat konden eten. Hij begon al snel te glunderen en zei dat hij wel wat wist…  Na zo’n tien minuten kris kras door de kleine straatjes van Chiang Mai stop de tuk tuk bij een restaurantje. Het ziet er lekker lokaal uit en er zit geen enkele toerist. Onze interesse is gewekt… Een menu kaart zien we niet, en er wordt ons eigenlijk ook niet gevraagd wat we willen eten. Binnen 3 minuten staat er een bord stomende gele currysoep voor ons neus. Het ziet er artistiek uit want er ligt een wirwar van gefrituurde noodles in de kom. De kip is heerlijk zacht gegaard en de zure garnituur van gepekelde kool past perfect. De smaken zijn zacht en pittig tegelijk. De tuk tuk chauffeur ziet ons genieten en bestelt zelf ook een flinke kom. Het is een perfecte bodem om de berg van Doi Suthep te beklimmen.

IMG_3080

Jammie!

Helaas kan ik jullie niet vertellen waar dit zich allemaal heeft afgespeeld, maar al snel komen we er achter dat dit gerecht bij vele restaurantjes en streetstalls op de kaart staat. Terug in Nederland proberen we het zelf.

IMG_3077

Verschillende ingredienten van de Khao Soi

Zijn jullie nieuwsgierig naar onze kijk op Khao Soi? Met een beetje geluk deelt Marc binnenkort z’n recpt met jullie!

 

 

Share: