Een wereldstad, veel groter dan we in eerste instantie hadden gedacht. 5,5 miljoen inwoners. Qua eten en drinken valt er dan ook genoeg te ontdekken. Lees hier onze zes culinaire hoogte punten van deze fantastische stad.

  1. Fuente Alemana, Libertador Bernando O’Higgins 58

De beste Lomito’s van de stad en misschien wel van het land. Een Lomito een sandwich gevuld met flinterdun gesneden varkensvlees. Bereid in een geheime marinade. Neem als garnering Italiano (mayonaise, avocado en tomaat, de kleuren van de Italiaanse vlag) of ga voor kaas met zuurkool. Het broodje is een ervaring opzichen dan heb ik het nog niet eens over het hele circus wat zich voor je neus afspeeld. Dames op leeftijd bereiden met veel precisie en concentratie de broodjes. Bestel er een schop (tap) biertje bij, en je hoeft daarna drie dagen niet meer te eten.

image

  1. Pisco sour bij Liguria, Luis Thayer Ojeda 019

Mijn favoriete ontdekking in dit continent tot nu toe (die van Marc is de Empenada). Pisco Sour. Pisco is een destillaat van druiven wat in Zuid-Amerika veel wordt gemaakt. Elk land heeft zijn eigen variant en het is onduidelijk waar de wortels precies liggen. Pisco Sour is een cocktail van Pisco met limoensap en eiwit. Een klein beetje suiker. Heerlijk fris. Liguria is een oud café wat lekker doorleefd is. De obers zijn net pinguïns, de service is wat discutabel, maar de Pisco Sour is sterk en fris.

img_3921

  1. Mercado La Vega, Nueva Rengifo & López de Bello

De grote groentemarkt van Santiago. Gelegen vlakbij metrostation Cal y Cante. Een enorme markt. Wij moeten weer even wennen aan de drukte en geuren, maar de groente en het fruit zien er prachtig uit. Het is allemaal heel betaalbaar en ideaal om een keer zelf te koken. Voor €1,50 heb je een flink vers sapje van welk fruit je maar wilt. De dame achter de blender zegt dat ik snel even een paar flinke slokken moet nemen want het restje in de blender is ook nog voor mij.

img_3775

  1. Boragò, Nueva Costanera 3467

Niet goedkoop maar wel lekker. Wil je eens echt wat anders, en de echte smaken van Chili proeven? Laat je dan in de watten leggen bij dit vooruitstrevende restaurant. Alles wat je proeft is nieuw. De gastvrijheid is enorm. Lees meer over wat wij van Boragò vonden.

img_3840

  1. El Rapido, Bandera 347

Snelle empanadas. Kleine deegpakketjes gevuld met kaas, een gehaktmix, groente, kip, champignons, noem het maar op. Het is niet echt gezellig zitten bij El Rapido, maar de empanadas waren toch de beste die wij in de stad probeerde. De pebre (een salsa van tomaat, chili, koriander en ui) is vers en lekker, en ook de gefrituurde empanadas zijn heel erg goed. Een empanade kost ongeveer €2,-

img_3770

  1. Mote Con Huesillo op Cerro San Cristóbal

Een traditioneel drankje in Chili. vooral in de zomer wordt het veel gedronken in de warme benauwde stad. Het is een soort ijsthee met kaneel en gedroogde perzik. Voor een lekkere bite zit er mote in, een soort parelgort. Het is even wennen en wat zoet maar zeker lekker verfrissend nadat je de berg van San Cristóbal op bent geklommen.

img_3881

 

Zijn jullie wel eens in Santiago geweest? Ga jij voor de empanada of the Pisco Sour?

Share: