Een dag op pad met Remarkable Scenic Tours. Bier proeven en het prachtige landschap van Queenstown en Central Otago.

Nieuw Zeeland ontwikkelt zich stapje voor stapje in de wereld van het bierbrouwen. Sinds we hier zijn gearriveerd hebben we ons niet alleen tegoed gaan dan aan de fantastische wijnen maar ook die biertjes vloeien rijkelijk. Toen we erachter kwamen dat Remarkable Scenic Tours een Craftbeer and Distillery tour organiseert was onze aandacht dan ook al snel getrokken.

We hebben nog niet echt mogen klagen over het weer hier in Queenstown, we zijn hier nu zo’n 2,5 maand en tot de dag van de biertour hadden we nog weinig tot geen regen gehad. Vandaag was dat echter anders. Het kwam met bakken uit de hemel. Ach, toch zijn er slechtere dingen die je gepland kan hebben voor een dag zoals deze. Bierdrinken bij het haardvuur is dan zo slecht nog niet. Vol goede moed beginnen we aan de tour en ontmoeten we Kathy en Wayne onze gidsen voor vandaag. Een stel uit Queenstown die vroeger veel gereisd hebben. Ze hebben voldoende ervaring om precies te weten wat de toeristen graag zouden willen zien tijdens een trip als deze.

 

We beginnen de dag bij de Fork and Tap in Arrowtown. Een traditionele pub waar ze verschillende biertjes op de tap hebben. We krijgen vier verschillende te proeven. Marc is groot fan van de pale ales. En ik ben fan van de Emerson Bookbinders English Ale. Veel van deze biertjes hebben we al eens onderweg geproefd en we hebben al een aantal voorkeuren. Binnenkort komt er een update over onze favoriete. Op een lege maag kun je niet goed drinken dus Kathy en Wayne zorgen ook voor goeie pizza’s. Meatlovers, zoals de kiwi’s het graag zien. Zoveel mogelijk vlees op een pizza. Niet helemaal ons ding maar een prima bodem.

IMG_9268

Emersons Bookbinder is één van de favoriete!

Na de gezellige pub die veel te warm en knus was om te verlaten vervolgen we onze route naar de Cardrona Distillery. We krijgen een uitgebreide rondleiding door de distillery. Ze produceren voornamelijk Whiskey, Vodka en sinaasappellikeur We mogen niet weg zonder de laatste twee geproefd te hebben. Interessant en een leuke afwisseling van de biertjes.

 

De vergezichten die we onderweg te zien krijgen zijn ondanks de regen prachtig. Kathy en Wayne rijden naar het uitkijkpunt bovenop de Crowne Range. Spectaculair! Onze volgende stop is The Cardrona Hotel. De meest gefotografeerde en iconische pub in Nieuw Zeeland. And als we haar al in de verte zien liggen snappen we meteen waarom. Het lijkt alsof het hotel zou uit een jaren ’30 film is geknipt. Het interieur doet er niet aan onder. Een gezellig haardvuurtje en een gezellig bar. No nonsens maar we kunnen ons voorstellen dat het tijdens de Apres Ski hier erg gezellig is. We krijgen een rondleiding door het hotel. Het is heel erg sfeervol en de manager vertelt ons dat in kamer 6 de vorige eigenaar nog wel eens rond zwerft. En ja, hij is al zo’n 30 jaar dood.

IMG_9295

Na een Cardrona Ale is het nog een flink stuk terug rijden naar Queenstown waar we de tour afsluiten bij Smiths Beercafe. Lekker centraal en met de meeste tapbiertjes van Queenstown een gezellige plek om lekker te blijven hangen. Dat doen we dan ook, en met een groep gezellig locals brengen we de rest van de avond door.

IMG_9300

Een geslaagde dag met Remarkable Scenic Tours. Mocht je niet veel tijd hebben in Queenstown en adrenaline je ding niet zijn dan is dit een goede optie om de prachtige omgeving te zien onder het genot van een koud pintje.

 

Share: