De tijd vliegt en inmiddels zijn we al 6 maanden aan het werk in het prachtige Queenstown. Queenstown is een heel ander verhaal als je het vergelijkt met de rest van Nieuw Zeeland. Nieuw Zeeland is dun bevolkt, groen en stil, met uitzondering van de grote steden. Queenstown is daarentegen al-tijd druk, toeristisch en volgeladen. Het vakantiepark waar ik werk is het drukst bezochte park van Nieuw Zeeland. Wat wij vaak ervaren in plaatsen zoals Queenstown is dat de kwaliteit van de cafe’s en restaurants niet denderend is. Mensen komen slechts voor een éénmalig bezoek dus kwaliteit is niet zo zeer van belang. Onder het motto die zien we nooit meer terug… Helaas. Want daar houden wij absoluut niet van. Gelukkig hebben we in die 6 maanden toch het één en ander kunnen ontdekken wat uitzondering is op deze regel. Lees hier onze favoriete hotspots van ons inmiddels geliefde Queenstown.

Fergburger


img_9872

 

Oké, dit is niet bepaald een hidden gem en menig Chinees is dondersgoed op de hoogte van het bestaan van deze take away, maar oh oh wat issie goed. Fergburger komt voor in bijna elk top lijstje van beste burgers ter wereld, en wij zijn het daar absoluut mee eens. Alles klopt, maar geen poespas. Het broodje wordt versgebakken in de naastgelegen bakkerij. De sla is kakelvers, het vlees precies goed gebakken, de zelfgemaakte Aïoli is top. Ja wat wil je nog meer. Je staat wel een flinke 40 minuten in de rij, maar het is absoluut het wachten waard. Wij gaan standaard voor de Southern Swine, een burger met bacon avocado en kaas!

Taco Medic

img_8433

Een klein raampje in een donker en duister steegje. Dat is wat Taco Medic is. Ze verkopen een klein scala aan verse taco’s. Vis, kip, pulled pork, en vega. Voor ieder wat wils. De creatieve jongens van Taco Medic maken alles zelf. De taco’s zijn niet groot en vriendelijk geprijsd. Voor zo’n $7,- heb je een lichte lunch. Twee taco’s is genoeg voor een diner. Ook leuk om een aantal verschillende te proberen en te delen.

 

The Chop Shop (Arrowtown)

img_9860

Arrowtown is een oude Chinese nederzetting vlakbij Queenstown. Vroeger werd hier volop naar goud gezocht maar vandaag de dag zit het er vol gezellige restaurantjes en kroegjes. Onze favoriet is The Chop Shop, een combinatie van klassiek Frans en een Aziatische en soms Midden Oosterse twist. The Chop Shop is alleen open voor ontbijt en lunch en doet het net even anders dan de standaard lunchroom in deze omgeving. In plaats van de haast ouderwetse (maar o zo lekkere) Eggs Benedict, gaan ze hier voor de variant met Griekse Yoghurt, Dukkah, Turks brood en chili. Ook de rundwang, en de verse vis van de dag zijn heel goed op smaak en lekker origineel. Daar houden wij van.

 

The Mediteranen Market Raewards

Raewards is meer een klein supermarktje met een deli erbij. Een stuk duurder dan de gewone supermarkt maar met mooie luxe producten. Het brood wordt elke dag vers gebakken en is het beste van Queenstown. De koffie is goed, en de taartjes zijn prachtig. Mijn geheim is dat er achter in de groente koeling elke dag een bak met afgeprijsde producten wordt gezet. In Nieuw Zeeland betaal je vaak al snel $5,- voor een paprika of een avocado. Een normaal product wat dus op eens een ontzettende luxe wordt. Maar in deze bak worden zakken gevuld met gemengd groente en fruit voor vaak minder dan $4,-. Alles is nog prima, maar het scheelt een hoop in je portemonnee.

 

Bespoke Kitchen

img_8503

Ook dit is wellicht niet bepaald een hidden gem. Voted as best cafe in New Zealand in 2015. En ja daar kunnen wij ons wel in vinden. Al is het personeel niet altijd even stralend, het eten ziet er altijd prachtig uit. In de vitrines vind je vers gebakken taartjes en hartige heerlijkheden. Allemaal prachtig versierd met kleurrijke bloemen en kruiden. De koffie is goed en je kunt er heerlijk buiten op het terras zitten. Iets minder vriendelijk voor de portemonnee want je betaalt al snel $20,- voor een ontbijtje.

 

Note to myself: ik moet vaker m’n goede camera meenemen, ook al is dat een gesjouw, de foto’s worden een stuk mooier…  

 

Ben jij wel eens in Queenstown geweest? Wat zijn je favoriete hotspots?

 

 

 

Share: