Ja, wat zijn we nou eigenlijk aan het doen. De laatste tijd lopen we enigszins achter op onze website. We zijn namelijk niet meer in Peru. Inmiddels hebben we ook al De Galapagos eilanden, Ecuador, Colombia en Cuba bezocht. Reizen en daarnaast werken aan de website is best een hele uitdaging. Er gaat veel tijd in zitten. Voor de thuisblijvers dus even een korte, persoonlijke update over waar we zijn en wat we nog allemaal van plan zijn. O ja, en wanneer we naar huis komen!

Helaas hebben we in Peru een flinke tegenslag gehad waardoor we helaas het land op een andere manier hebben leren kennen. Bijna twee weken brachten we door in Cusco omdat ik verschillende bacteriën had opgelopen. Ik voelde me zacht gezegd niet zo lekker. Drie nachten ziekenhuis en bijna drie weken uitzieken waren het gevolg. Een opgelegd streng dieet zorgde er vervolgens ook nog voor dat we culinair Peru niet konden ervaren zoals we gehoopt hadden.

Na deze domper besloten we ons niet uit het veld te laten slaan en boekten we een ticket naar de veelbelovende Galapagos eilanden. Ik kan alvast vertellen, die waren fan-tas-tisch! Misschien niet op culinair gebied, maar zeker wel op flora en fauna-gebied! De komende weken zal ik hier uitgebreid verslag van doen op de website. We brachten ook een bezoekje aan het vaste land van Ecuador en vervolgden onze weg naar het veel meer Caribische Colombia. Hier vonden we steeds meer waar we al een tijdje naar op zoek waren: tropische temperaturen, zon, zee en strand.

En toen boekten we impulsief een ticket naar Cuba. Een eiland dat langzaam maar zeker aan het veranderen is en nu zomaar op ons pad kwam. Die kans wilden we niet laten lopen, en nu, zo op onze laatste avond in Havana, kan ik zeggen dat we daar allesbehalve spijt van hebben. Wat een geweldig kleurrijk en bijzonder land! Ik hoop dat het nog lang niet gaat veranderen en, dat we nog eens terug kunnen keren en alles nog eens dunnetjes over kunnen doen.

En wat nu? Morgen vliegen we naar Panama, Midden-Amerika. Waar je binnen een dag zowel in de Grote Oceaan als in de Caribische zee kunt zwemmen. Het zal weer meer Westers zijn. En dat is vast weer even wennen. Twee weken willen we hiervoor uittrekken. Met hopelijk genoeg tijd voor zon, zee, strand en duiken!

Vervolgens hebben we nog slechts twee weken over voor het laatste land dat we op dit continent gaan bezoeken, Costa Rica. Nog wat meer ontwikkeld en wat duurder en misschien al wel een stukje dichter bij huis. Marc kijkt al maanden uit naar de nationale parken om daar de luiaards en prachtige toekans te kunnen spotten. Dit wordt dan ook het doel in Costa Rica. Het zijn de laatste loodjes…

Want op 9 mei beginnen we op een e-norm cruiseschip vanuit Porto Limon in Costa Rica aan een 17-daagse reis terug naar Europa. Niet zomaar een luxe cruise, maar een speciale relocation voor digital nomads. Een wat? Met relocation bedoel ik dat het schip van het continent waar het hoogseizoen op z’n eind loopt, terug gevaren moet worden naar het continent waar het hoogseizoen van start gaat. In dit geval dus van Midden-Amerika naar Europa. Vanwege het laagseizoen gebeurt dit vaak tegen een gereduceerd tarief. Dat komt ons als armoe zaaiende backpackers wel goed uit. Een deel van het cruiseschip is afgehuurd voor mensen die reizen en werken. Digital nomads dus. Nomad Cruise is het bedrijf achter dit initiatief. Neem eens een kijkje op hun website om te zien waar ik het precies over heb. 17 dagen ultiem genieten op een all-inclusive cruiseschip met alles erop en eraan. Onderweg bezoeken we nog een aantal tropische oorden: Sint Maarten, Antigua en Madeira en als eindbestemming: Lissabon in Portugal! Europese grond onder onze voeten! Naast de daguitstapjes naar de eilanden is er een uitgebreid programma aan boord. We delen het schip met gelijkgestemde mensen. Van jonge ondernemers en yogaleraressen, tot CEO’s van grote bedrijven en bloggers. Marc kwam met zijn skills als reizende chef en mede-eigenaar van Hij Kookt Zij Schrijft door de strenge selectieronde heen en ik mag mee! Tijdens de dagen op zee worden er allerlei workshops, meetings en andere evenementen georganiseerd waar je je voor in kan schrijven. Deze evenementen worden door de deelnemers zelf georganiseerd. Er is geen wifi aan boord en er wordt dan ook gesproken over een ‘digital detox’. Filosoferen, brainstormen en inspiratie opdoen staan centraal tijdens deze zeventien dagen.

Naast dit fantastische programma lijkt het voor ons ook heerlijk om even helemaal niks te hoeven. Niet na te denken over waar je die avond moet gaan eten of slapen. Wat je de volgende dag gaat doen of hoeveel geld je uitgeeft. Even verstand op nul en genieten van alles wat je daar kunt leren en doen. En dan is het tijd om de realiteit weer onder ogen te zien en hopen we dat we opgewacht worden door onze ouders in de haven van Lissabon. Een mooier welkom kunnen we ons toch niet wensen?

Op 25 mei komen we aan in de haven van Lissabon. Wat we daarna precies gaan doen weten we nog niet precies, maar het zal dan niet lang meer duren voordat we weer voet zetten Nederlandse bodem.

Inmiddels zijn we alweer ruim een jaar online. Helaas loopt het met de website nog niet zo storm als we hadden gehoopt. We zijn heel erg benieuwd wie er met ons mee lezen. Soms krijgen we reacties uit onverwachte hoeken, super leuk! Of je ons nu wel of niet  persoonlijk kent, we zouden graag willen weten wie er mee lezen. Mocht je ons dus regelmatig volgen, laat dan eens een reactie achter. We zouden dat zeer op prijs stellen. We horen graag wat jullie wel en niet graag lezen, zodat we de content aan kunnen passen aan wat onze lezers interesseert. Heb je tips, tops of andere verbeterpunten, laat je horen!

Share: