Een kleine week brachten we door op Moorea. Een bestemming die niet goedkoop is, maar met een beetje creativiteit en onderzoek kom je een heel eind. Wij kwamen er achter dat je heel erg lekker kan eten op Moorea. Het is namelijk Frans grondgebied en dat betekent verse stokbroodjes, franse kazen, en verse vis. Zie hier onze top 5 van betaalbare eetgelegenheid op Moorea.

 

  1. A L’heure de sud

Eigenlijk waren we op zoek naar Snack Mahana (waar we zoveel goeds over hadden gelezen), maar na twee keer voor een dichte deur te hebben gestaan, zijn we, op aanraden van het vriendelijke stel dat ons meenam voor een lift, naar een foodtruck gegaan. Op Moorea en de andere eilanden in Frans-Polynesië kom je ze overal tegen. Roulettes heten ze. A L’Heure de Sud staat Fred achter de kachel. Een vriendelijke man waar het karakter vanaf spat. Heel frans, maar daar houden we wel van. Ik bestel de Poisson Cru. Een salade van rauwe vis, een variant op de Ceviché. Gemarineerd in kokosmelk, limoensap en verse kruiden. Een topgerecht voor op een warme dag. Er komen twee gebarbecuede garnalen bij. Marc gaat voor de gegrilde vis. Met verse pesto en frietjes. Heel, heel erg lekker. Je biertje haal je gewoon bij het lokale winkeltje om de hoek. Een daghap als bovengenoemd kost ongeveer €9,-

IMG_3428IMG_3423

 

  1. Cook Café Crepes

Nog een roulette. Dit keer met authentieke Franse Crêpes. Het is een veredelde foodtruck, eigenlijk is het meer een piratenschip. Het lijkt een beetje kinderlijk, maar het is wel gezellig zitten. Er staan zowel zoete als hartige crêpes op de kaart. Goedgevuld met alles wat je maar kan bedenken. Ik bestelde een crêpe gevuld met ei, spinazie, kaas, champignons en ham. Marc gaat voor bacon, kaas en creme fraice. Ze zijn lekker en vullen goed. We kunnen dan ook de verleiding niet weerstaan om ook nog een zoete crêpe te bestellen. Een crêpe Suzette wel te verstaan. Niet geflambeerd want dat vindt de chef zonde van de alcohol. De hartige crêpes kosten ongeveer €10,- en de zoete zo’n €6,-. Bier zul je niet op de kaart zien staan maar als je het vraagt schenkt hij je stiekem een koffiekopje in.

IMG_3387

  1. Super U

Misschien niet heel spannend. Een gewone supermarkt. Een Franse supermarkt. Je zou denken dat op zo’n afgelegen eiland niet veel te krijgen is, maar het tegendeel is waar. Meer Franse kazen dan ik ooit in een ander land dan Frankrijk heb gezien. Betaalbare brietjes, een lekker hammetje, en echt vers Frans stokbrood. Ook het fruit is redelijk betaalbaar. Voor ongeveer €10,- koop  je hier een lekkere lunch voor z’n twee personen.

 

  1. Les Tipaliers

Tijdens onze ronde met het scootertje over het eiland stonden we wederom voor een dichte deur van Snack Mahana. We reden nog even door en kwamen bij Les Tipaliers. Zowel een hotel met leuke hutjes op het strand als een uitgebreid restaurant. Alleen geopend voor de lunch. We bestelde wederom een Poisson Cru salade. Dit keer met frietjes en wat brood. De vis was vers en lekker van structuur, en er zat veel rauwkost bij. De prijs lag hier iets hoger dan bij de foodtrucks. De salade kostte zo’n €11,- en frietjes zijn relatief duur. Het uitzicht is overigens onbetaalbaar.

IMG_3323

 

  1. Crepe bar Hilton

Niet goedkoop maar zeker de moeite waard om een drankje te drinken. De bar van het Hilton ligt boven het water. ’s Avonds wordt het water met grote spotlights verlicht en zie je de haaien en mantaroggen zo onder je door zwemmen. Een biertje kost zo’n €5,-. De crêpes lijken door de Zwiterse chef erg serieus te worden genomen. (laten we eerlijk zijn, uiteindelijk is het gewoon een dunne pannekoek toch?) en kosten zo’n €25,-. Nee, dat vinden wij te veel en gaan liever naar Cook.

IMG_3379

Ben jij wel eens op Moorea geweest? Heb je daar lekker gegeten?

Share: