Op 19 juli werd Marc 29 jaar. Cadeautjes wilde hij liever niet, maar ik wilde hem toch wel graag verrassen. Voor degene die Marc kennen weten dat hij niet zo weg is van hoogtes en afgronden. Het leek me daarom wel een leuk idee om hem een beetje voor de gek te houden. De hele dag was hij er dan ook van overtuigd dat hij moest gaan bungyjumpen. En om even eerlijk te zijn moet ik hem daar wel wat credits voor geven want 5 jaar geleden heeft hij dat namelijk tegen al z’n principes in gedaan, hier in Queenstown. En ik kan niet zeggen dat ik het hem na heb gedaan. Ik kocht een kaart van de bungy en schreef daarop dat het nu tijd was om samen van een klif te springen. Haha, ja best grappig toch? Nou dat vond Marc niet, tot het laatste moment was hij ervan overtuigd dat het ging gebeuren. Maar gelukkig ken ik hem goed genoeg dat hij veel gelukkiger wordt van een lekker diner. Pas toen we voor het restaurant stonden wist hij dan ook wat er ging gebeuren.

 

We hebben een 3-gangen arrangementje geboekt bij Restaurant Rata. Excecutive chef en eigenaar Josh Emett is een grote naam in Nieuw-Zeeland. Hij is onder andere jurylid van Masterchef Nieuw-Zeeland. Het zou een van de betere restaurants in Queenstown moeten zijn. Wij zijn dan ook zeer benieuwd.

img_9740-1

 

img_9743-1

Als aperitief gaat Marc voor een kruidige cocktail en ik voor een glaasje bubbels. We krijgen daar heerlijk huisgebakken Treacle brood. Een traditioneel Iers brood waar molasse als zoetstof wordt gebruikt, waardoor het een prachtige donkere kleur heeft. Erg lekker. Voordat we aan het de voorgerechten beginnen besluiten we eerst nog een paar bites te bestellen. Je wordt tenslotte maar één keer 29. Een kleine porties kokkels en kort gegrilde tonijn met yuzu en ponzu.  Tonijn is voor ons een grote zondiging. We proberen zo weinig mogelijk tonijn te eten omdat het er niet goed voorstaat met deze vis. Ze worden veel te jong gevangen waardoor er over een aantal jaar geen tonijn meer rondzwemt. 1 á 2 keer per jaar is de verleiding echter te groot en laten we ons overhalen. Lekker zeg met al die Japanse smaakjes!

img_9744-1

Treacle bread

img_9745-1

Kokkels

img_9747-1

Verse tonijn

Dan is het tijd voor de voorgerechten. Marc kiest de sirloin met edamé-boontjes en krokante ossenstaart. Helaas vergeten ze de mierikswortel mayonaise en ligt en slechts een likje crème fraise op het bord. Ook met de wijn gaan ze even kort de mist in. Op aanraden van de serveerster bestellen we een fles Pinot Noir uit de omgeving, maar na bijna een kwartier wachten (en dus koude voorgerechten) bleek hij op te zijn. Opeens was ze nu net zo enthousiast over een tweede optie. Niet helemaal geloofwaardig maar uiteindelijk zijn we blij met onze keuze en smaakt de wijn goed!

img_9749-1

Zalm

img_9750-1

Sirloin

Marc kiest als hoofdgerecht de eend. Een lekker stukje geroosterde eendenborst met een perfect gekonfijte eenden boutje. Smakelijk en een leuke combinatie met de aardpeer. Ik ga voor een biefstukje en zacht gegaarde wang van het hert, met linzen en pastinaak. Ook zeker geen slechte keuze. Beide merken we echter op dat niet alles honderd procent op smaak is gebracht en dat zou in zo’n zaak toch wel zo moeten zijn.

img_9751-1

Hert

img_9759-1

Eend

Als dessert zijn er verschillende opties maar ons oog valt ook al snel op de kaasplank. We besluiten één kaasplankje te bestellen en een dessert en dan deze beide te delen. De kaasplank was een zeer goed besluit. De serveerster komt met een gigantische kaaswagen aangelopen waar we een aantal stukjes van mogen kiezen. De garnituren zijn prachtig en dat maakt het dan ook een fantastisch bordje. Het is niet helemaal duidelijk op de foto maar de kaas werd vergezeld door honingraad, in balsamico gedrenkte vijgen, gesuikerde walnoten, olijven, pinda’s en zeker 3 soorten brood en crackers.

img_9761-1

Kaas

Het toetje zag er iets minder stylish uit maar smaakte wel erg lekker. Veel structuren van chocolade en hazelnoot, nee daar kun je moeilijke de mist mee in.

Hazelnoot en chocolade

Hazelnoot en chocolade

Net toen we eigenlijk klaar waren om te vertrekken kwam er nog een kleine verrassing aan. Een bordje Lamingtons, met een verjaardag boodschap voor Marc er op. Ja daar worden we wel blij van! We hebben genoten van een heerlijke avond, op een paar misstapjes na hebben we lekker gegeten en zouden we graag nog een keer teruggaan.

img_9768-1

 

 

 

Share: