Vandaag spraken we met Freek en Claudia van Backpackgek.nl. We blijken een hoop gemeen te hebben… Lekker eten en reizen daar zijn ze gek op! Lees hier ons interview met hen.

Vertel eens wie jullie zijn?

Wij zijn Freek en Claudia, van Backpackgek.nl. We komen uit Amsterdam, maar wonen nu al bijna vier jaar in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Hier zijn we gaan wonen naar een heel jaar over de wereld reizen en we vinden het hier nog steeds geweldig.

Waar gaat jullie blog over?

We begonnen met Backpackgek.nl tijdens de voorbereiding van onze wereldreis. Dit is al meer dan vijf jaar geleden en in die tijd waren er gewoon nog geen Nederlandse reisblogs die niet alleen maar bestonden uit reisverslagen. Wij besloten alles van de voorbereiding van onze wereldreis te delen: het sparen, verzekeringen, visazaken, bagage, persoonlijke verhalen: alles. Op dit moment schrijven we nog steeds over onze reizen, aangezien we nog steeds zo’n twee keer per maand in het vliegtuig stappen, over praktische zaken en interviewen we andere reizigers. Binnenkort komt ons e-book uit!

Waar zijn jullie nu?

Ik, Claudia, beantwoord deze vragen thuis in Oslo, waar we net weer zijn na een paar dagen in Nederland en Frankrijk.

Op welke bestemming heb je het lekkerste gegeten?

Wij zijn, net als jullie, helemaal gek op het ontdekken van de lokale keuken in een land. Thailand, India en Sri Lanka staan nog steeds bovenaan ons eetlijstje. Het zijn drie paradijsjes voor vegetarische reizigers. Ik droom nog steeds over de curry’s in het Thaise dorpje Pai, de ‘rice and curry’ in Sri Lanka, en de palak paneer in Rishikesh.

IMG_2159

Wat is jullie beste ontdekte “hidden gem”?

We waren vijf jaar geleden in Myanmar en ik vind dat dit land echt een bezoekje verdient. Het is nog zo ongerept en de mensen zijn er zo ontzettend vriendelijk.

Welk gerecht kook je zelf het liefst?

Ontbijt! Hoewel ik ‘uit ontbijten’ onwijs leuk vind, heb ik meestal gewoon hartstikke trek als ik wakker word en ben ik een heel vervelend mens als ik niet binnen korte tijd na het wakker worden iets eet. Daarom maak ik het liefst zelf ontbijt, zoals oatmeal of yoghurt met fruit.

Wat is jullie meest bijzondere reiservaring?

Hoewel het inmiddels bijna vijf jaar geleden is, denk ik nog steeds met een warm hart terug aan onze reis door Tibet. De prachtige mensen, de mooie tempels, het ruige landschap en het wakker worden bij het base camp van Mount Everest zal ik nooit vergeten.

IMG_5941

Welke bestemming staat bovenaan jullie lijstje?

Het klinkt misschien gek, maar hoe meer ik zie, hoe langer mijn bucketlist wordt. Op dit moment droom ik veel over Japan, Zuid Korea en Iran. We gaan waarschijnlijk later dit jaar Iran, een land wat me enorm fascineert en vooral sinds het kijken van Onze Man in Teheran krijg ik het niet meer uit mijn hoofd.

Wat missen jullie het meest als jullie op reis zijn?

Ik mis mijn vrienden en familie als we lang weg zijn, maar heb nog nooit ‘dingen’ gemist. Doordat we inmiddels in zo veel landen zijn geweest, zijn we heel goed geworden in een nieuwe plek ons thuis maken en missen daardoor nooit iets. We proberen mee te gaan in de lokale gewoontes en passen ons zo gewoon aan op een nieuwe spot.

Share: