Inmiddels hebben we al vijf verschillende wijngebieden bezocht. En na Hawke’s Bay ligt de lat hoog. Gelukkig hebben we van onze wijnguru Tony voldoende tips gekregen voor het volgende wijngebied. Martinborough.

Martinborough is lang niet zo bekend als Hawke’s Bay, en een kleine omweg is verreisd. Het is een klein schattig plaatsje wat is omringd door perfecte grond voor Pinot Noir. En laat dat nou net Marc z’n favoriete druif zijn…

 

We merken al snel dat een dinsdag niet de meest ideale dag is. Een hoop wijnhuizen zijn gesloten en een aantal zijn alleen op afspraak te bezoeken. We beginnen de dag bij Martinsborough Vineyard. Een van de oudste wijngaarden van het gebied. De wijnen zijn goed, en het is interessant om te zien dat ze naast wijn ook gin produceren. We krijgen een aantal lekkere wijnen te proeven maar helaas krijgen we verder niet heel veel extra informatie.

IMG_8308

De wijnen van Martinsborough Vineyard

Telefonisch hebben we een afspraak gemaakt met de wijnmaker van Escarpment. Een hele eer want bij Escarpment hebben ze geen cellardoor zoals ze bij alle andere wijnhuizen die we toto nu toe heb bezocht wel hadden. We krijgen de kans om met de wijnmaker de kelder te bekijken en de wijnen direct uit de vaten te proeven. Een hele nieuwe ervaring voor ons. Escarpment is voornamelijk bekend om haar Pinot Noirs en daar krijgen we dan ook meerdere van te proeven. De wijnmaker vertelt ons een hoop technische feitjes over het produceren van de Pinot Noir, en zo leren we ook tijdens dit bezoek weer een hoop.

Wijn uit de vaten. Een bijzondere ervaring.

Wijn uit de vaten. Een bijzondere ervaring.

Goede Pinot Noir die nog een paar maanden nodig heeft in het vat.

Goede Pinot Noir die nog een paar maanden nodig heeft in het vat.

Ons laatste bezoek in Martinborough is aan Ata Rangi. We worden vriendelijk verwelkomd door Nakhesa in een hippe nieuwe cellardoor. De Pinot Noir staat ook hier in het midden van de belangstelling. We proeven twee verschillende, en beide zijn compleet verschillend. Het fascineert ons dat een zelfde druifsoort toch zo anders kan zijn. De Chardonnay valt ook goed in de smaak.

Mooi label bij Ata Rangi

Mooi label bij Ata Rangi

Nee helaas kan Martinsborough nog niet helemaal tippen aan grote broer Hawke’s Bay, maar het is zeker een goed begin… Hopelijk vinden we nog een keer de tijd om terug te gaan op een andere dag dan dinsdag.

De fijnproever

De fijnproever

 

 

Share: