Iedereen die mij goed kent weet het wel, ik ben gek op bloemen! Tijdens het bollenseizoen in Nederland ben ik opeens nog trotser op mijn roots die in de bollenstreek liggen, in Zuid-Afrika sleurde ik iedereen mee op een zogenaamde “wild flower tour” en ook in Nieuw Zeeland gaan we op ontdekking. Al weken werd Marc niet goed van me, “wanneer gaan we nou een dagje naar Lake Tekapo?” Eigenlijk had ik de moed al opgegeven want onze auto was immers verkocht, en het zou toch wel een flinke 2,5 uur rijden zijn.

Maar een paar dagen na mijn verjaardag regelde Marc als verassing een auto, met gevolg, een dagtripje naar de MacKenzie Country, waar volgens mijn onderzoek de Lupine bloem inmiddels in bloei zouden moeten staan. Aan het einde van de lente zou het rondom het meer Tekapo zwart staan van de paarse en roze bloemen 😉

img_0057

We maakte er een leuke dag van, zeker in het teken van de Lupines maar ook tijd om Mount Cook, het Glacier meer, Lake Pukaki, een zalm kwekerij en The Church of the Good Sheperd te bezoeken.

Voordat ik jullie ga verblijden met een overdaad aan kleurige foto’s van deze dag nog even wat achtergrond informatie. De Lupine is in Nieuw Zeeland eigenlijk een onkruid, en hoort hier van oorsprong niet thuis. Hoe kan het hier dan toch zo ontzettend vol staan met deze bloem? Het verhaal luidt als volgt; de vrouw van een lokale boer uit de omgeving besloot dat Nieuw Zeeland wel wat meer kleur kon gebruiken, groen was er genoeg maar paars en roze zou ook zeker niet misstaan. Ze ging te paard op pad, en de geruchten gaan zelfs dat hier geen kleding aan te pas kwam…. Jaren lang bracht ze door op haar paard om de zaadjes van de Lupine uit te strooien langs de hoofdwegen en de grote meren, met als resultaat de prachtige zee van paars onkruid.

Ik was als een kind zo blij.

img_3097

img_3091

img_3086

img_3084

img_3070

img_0077

 

Share: