Het werd ons al meerdere malen aangeraden. “Wellington is echt iets voor jullie!” Eten, eten en nog eens eten. Ja dat spreekt ons wel aan en daarom konden we niet wachten om een bezoekje aan Wellington te brengen. Veel mensen vergelijken het met Melbourne, en ook dat is een stad naar ons hart.

We delen graag onze favorieten met jullie. We brachten in totaal 3 dagen door in deze stad dus we hebben lang niet alles kunnen zien. Heb jij nog tips voor als we terugkeren naar Wellie?

 

  1. Little Penang (40 Dixonstreet, Wellington)

In Wellington en eigenlijk in heel Nieuw-Zeeland kan je niet om de Aziatische eethuisjes heen. Zie je Fish en Chips dan zie je Chinese takeway. Deze twee lijken hand in hand door het leven te gaan in dit land. In Wellington was het echter een beetje anders. Er zijn een paar authentieke Maleisische restaurants die ons meteen aan onze tijden in Maleisië doen denken. Ze zijn niet allemaal even gezellig maar de porties zijn enorm en het smaakt allemaal authentiek. Wij kiezen voor Little Penang, een drukke zaak aan Dixonstreet. Misschien iets prijziger dan de andere Maleisische restaurantjes, maar ook een stuk gezelliger zitten. De barbecue pork buns doen ons aan Penang denken, en de Mie Goreng met vegetable fritters is to die for!

 

  1. Six Barrel Soda Co (1 Evastreet, Wellington)

Evastreet is misschien wel de hipste straat van Wellington. Een kleine alleyway met allemaal hippe innovatieve zaakjes. Eén daarvan is Six Barrel Soda Co. Een klein fabriekje/barretje waar het team zelf siropen voor frisdrank maakt. De soda’s zijn allemaal van natuurlijke ingrediënten en ze maken interessante combinaties. Voor $5,- kun je een proeverij van 3 verschillende soda’s doen, en bij aankoop van een fles siroop is de proeverij gratis.

IMG_8386

Soda factory

IMG_8397

Venkel en blauwe bessen limonade! Wij zijn fan!

  1. Red Rabbit Coffee (Leedsstreet, Wellington)

Koffie, dat is misschien nog wel de voornaamste reden voor ons bezoek aan Wellington. Men zegt dat dit de stad van de koffie is en dat je hier geen slechte kop kan krijgen. Red Rabbit staat in allerlei toplijsten. In totaal probeerde we vier verschillende koffiezaakjes in deze stad en Red Rabbit staat met stip op nummer 1. Wij gingen voor de Latte met een extra shot.

IMG_8381

Latte en een salted caramel cookie.

  1. Hillside Restaurant (241 Tinakori Rd, Wellington)

Nee, we konden ons niet inhouden in de foodiestad van Nieuw-Zeeland, vol met fine-dining. Eén avond wilde we uitpakken. We verdiepte ons in de nieuwe hippe restaurants. Niet klassiek maar innovatief. Uiteindelijk besloten we bij Hillside te gaan eten. Wat we daar aten en hoe we het vonden lezen jullie snel.

IMG_8476

Het hoofdgerecht bij Restaurant Hillside.

  1. House of Dumpling (117 Taranakistreet, Wellington)

Dumplings of Dim Sums, hoe je ze noemen wil, maar in ieder geval net zo lekker als dat we ze in Hong Kong aten. House of Dumpling wordt gerund door Vicky Ha, een Hong Kongse die van haar moeder Dims Sums leerde maken. De House of Dumpling is een klein schattig afhaalzaakje met een paar tafeltjes om te eten. De dumplings kosten $2,- per stuk, je kunt ze dus makkelijk allemaal proberen. Vergeet de dagelijks wisselende salades ook niet te proeven.

IMG_8404

Gezellig bij House of Dumplings

 

 

 

Share: